Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Παράδοση - Παραλαβή στο υπουργείο Δικαιοσύνης


Για πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά, παρουσία των προέδρων όλων των Ανωτάτων Δικαστηρίων, πραγματοποιήθηκε αργά το μεσημέρι η τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Δικαιοσύνης. 

Ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης κατά το σύντομο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου Δικαιοσύνης, τους υπαλλήλους του υπουργείου Δικαιοσύνης κ.λπ., τόνισε ότι φεύγει με τις καλύτερες αναμνήσεις και προσέθεσε ότι "κάναμε εδώ και 20 μήνες μια προσπάθεια να δώσουμε έννοια σε κάποιες λέξεις που ήταν ξεχασμένες". 

Ακόμη, ο Χάρης Καστανίδης αναφέρθηκε στο νομοθετικό έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ επισήμανε ότι υπάρχουν έτοιμα προγράμματα, αλλά και νομοθετικό έργο που θα παραλάβει η νέα ηγεσία του υπουργείου, όπως είναι νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, την αλλαγή του Σωφρονιστικού Κώδικα, την αναμόρφωση του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ακόμη, σημείωσε ο απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης ότι είναι έτοιμη η απόφαση για το πρόστιμο που θα επιβληθεί στη Siemens.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου ανέφερε ότι επανέρχεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης ύστερα από πολλά χρόνια, αλλά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και σε μια κρίση πρωτόγνωρη, η πρώτη μετά τον εμφύλιο, όπως χαρακτηριστικά είπε. Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης αναφέρθηκε στην κακή λειτουργία των θεσμών στην Ελλάδα τονίζοντας ότι χρειάζεται ανατροπή με τη συμμετοχή των πολιτών μέσα από έναν ανοιχτό διάλογο. Διευκρίνισε ότι θα συνεργαστεί με τις ηγεσίες των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των δικαστικών ενώσεων, των ενώσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων κ.λπ. 

Υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει μαζί με τον υφυπουργό Γιώργο Πεταλωτή όλες τις δυνάμεις, ωστόσο προσέθεσε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί το αποτέλεσμα. Επιπλέον, δήλωσε ότι ο Χάρης Καστανίδης κατά τη θητεία του είχε ένα τεράστιο νομοθετικό έργο που αξίζει επαίνου, αλλά παράλληλα δεν ξεκινάει ο ίδιος τη θητεία του στο υπουργείο Δικαιοσύνης από το μηδέν, καθώς παραλαμβάνει το έργο αυτό από τον απερχόμενο υπουργό Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου απευθυνόμενος στον Γιώργο Πεταλωτή είπε ότι κλήθηκε να αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού σε μια περίοδο που πρέπει να σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου.

Καταλήγοντας, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι το οξυγόνο στη Δικαιοσύνη είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε.

Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Πεταλωτής, από την πλευρά του, ανέφερε ότι είναι τιμή του που τον διόρισε ο πρωθυπουργός στο φυσικό του χώρο ως υφυπουργό, προσθέτοντας ότι ζήλευε τις στιγμές που περνούσε ο Καστανίδης στο φυσικό του χώρο.

Ακόμη, ο νέος υφυπουργός τόνισε ότι τη Δικαιοσύνη την έχει κατατάξει πάρα πολύ ψηλά και πρέπει να βρίσκεται ψηλότερα από εμάς, τα φυσικά πρόσωπα.

Τέλος, εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα μπορέσουν μαζί με τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου να προωθήσουν πολλά θέματα και να φύγουν από το υπουργείο Δικαιοσύνης με το κεφάλι ψηλά, όπως κάνει τώρα ο Χάρης Καστανίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011