Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Σκληρό σφυροκόπημα από βουλευτές προς ηγετική ομάδα ΠΑΣΟΚ 8-6-11


Σφοδρά πυρά από δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δέχονταν επί ώρες ο Γ. Παπακωνσταντίνου και άλλοι τέσσερις υπουργοί, στον ΚΤΕ Οικονομίας στη Βουλή, για τα σκληρά οικονομικά μέτρα και το νέο μνημόνιο, μία μέρα μετά τις ενστάσεις που διατύπωσαν και υπουργοί -σε χαμηλότερους, πάντως, τόνους- στο υπουργικό συμβούλιο.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ενημέρωση- εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, η οποία διήρκεσε δύο ώρες και ένα τέταρτο, και κατά τη διάρκειά της ο κ. Παπακωνσταντίνου προανήγγειλε αναστολή πόθεν έσχες για όλες τις κατοικίες, πάγωμα αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, ενώ άνοιξε το δρόμο για τη μείωση φορολογικών συντελεστών μετά το φθινόπωρο και άναψε πράσινο για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.
Οι χειρισμοί του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όμως, βρίσκονται στο στόχαστρο των βουλευτών που έχουν πάρει μέχρι στιγμής τον λόγο και ξεπερνούν τους 60, καθώς διαπιστώνουν ότι η κοινωνία αδυνατεί να σηκώσει το βάρος ακόμη περισσότερων μέτρων.
Από τους πρώτους βουλευτές που πήραν τον λόγο ήταν η Βάσω Παπανδρέου, που απευθυνόμενη στον υπουργό Οικονομικών είπε: "Τον Οκτώβριο του 2009 ήμουν στο γραφείο σου και σου είπα να πάρεις μέτρα και με αντιμετώπισες ως 'UFO'. Τί έχεις κάνει με τους κερδοσκόπους; Η διαδικασία ακριβής δανειοδότησης μίας χρεοκοπημένης χώρας δεν οδηγεί πουθενά. Αφήστε τα κόλπα με τα 'opengov' που συγκαλύπτουν τις επιλογές των κολλητών σας. Δεν υπάρχει σχέδιο και αυτά που κάνετε έχουν κοντά πόδια. Και φέτος και πέρυσι θέσατε εκβιαστικά διλλήμματα και όπως είπε και ο Μιραμπό, όταν εκβιάζεται η Δημοκρατία δολοφονείται".
Ανάμεσα στους δεκάδες βουλευτές που ανέβηκαν στο βήμα ήταν αρκετοί από τους "16" που συνυπέγραψαν την περασμένη εβδομάδα επιστολή προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας να γίνει η σημερινή συνεδρίαση και να μην περάσει το Μεσοπρόθεσμο από τη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Η Σοφία Γιαννακά είπε: "Δεν κάναμε μεταρρυθμίσεις, παίρνουμε μόνο μέτρα. 156 βουλευτές δε μπορούν να σηκώσουν το βάρος για την πορεία της χώρας και του ΠΑΣΟΚ. Δεν έχουν την πολιτική νομιμοποίηση να πάθει το ΠΑΣΟΚ ότι έπαθε ο Σόκρατες".
Για ειλικρινή απολογισμό του υπουργού Οικονομικών έκανε λόγο ο Πάρις Κουκουλόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε ότι σήμερα οι βουλευτές ζουν "το τέλος των διλημμάτων καθώς αποδείχθηκε ότι υπάρχουν παραπάνω από μια απόψεις", ενώ πρόσθεσε: "Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αδειάσαμε τις τράπεζες από καταθέσεις και γεμίσαμε τις πλατείες με κόσμο. Η πολιτική δεν ασκείται σε κενό και αν η επιλογή σας ήταν το σποτ που κυκλοφόρησε την Κυριακή τότε φοβάμαι ότι έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Η αλήθεια είναι ότι σήμερα η χώρα γεμίζει με παράνομους μετανάστες και αδειάζει από νέους επιστήμονες".
"Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου ήταν ειλικρινής και εξήγησε γιατί το μνημόνιο 2 θα αποτύχει, όπως το μνημόνιο 1" τόνισε η Τόνια Αντωνίου.
Ευθέως αμφισβήτησε την ικανότητα του οικονομικού επιτελείου να διαχειριστεί την κρίση ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, επίσης εκ των 16, λέγοντας: "Δεν βγαίνει το πρόγραμμα. Τη δανειακή σύμβαση που υπογράψατε δε μπορώ να διανοηθώ ότι την υπέγραψε ένας υπουργός. Διευρύνεται το έλλειμμα της κοινωνικής δικαιοσύνης. Η ομάδα που ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση έχει τόσο έλλειμμα που δε μπορεί να την εμπιστευθεί ο κόσμος".
Θέμα εμπιστοσύνης έθεσε και ο Νίκος Σαλαγιάννης. "Υπάρχει -είπε- έλλειψη εμπιστοσύνης, όχι μόνο από αυτούς που βγαίνουν στις πλατείες, αλλά και από την υπόλοιπη κοινωνία, γιατί δεν πιστεύουν ότι το πρόγραμμα θα πετύχει, με δεδομένο ότι το προηγούμενο απέτυχε".
Ο βουλευτής Ηλείας, Μιχάλης Κατρίνης, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών είπε: "Ζητάτε από την κοινοβουλευτική ομάδα να αναλάβει τις ευθύνες της, αλλά πρέπει εσείς και οι υπουργοί να αναλάβουν τις ευθύνες τους και κυρίως αυτοί που έχουν αστοχίες".
Η Ελενα Παναρίτη και ο Λάμπρος Μίχος πήραν τη σκυτάλη κρούωντας τον κώδωνα στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επειδή φορολογούνται οι ίδιοι και οι ίδιοι. "Πώς θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα πάρεις και άλλα μέτρα; Χρειάζονται δομικές αλλαγές που δεν έχουν γίνει ακόμη. Δε μπορείς να στύβεις κάθε μήνα" ανέφερε η κ. Παναρίτη, ενώ ο κ. Μίχος είπε: "Απευθύνω δραματική έκκληση προς όλη την κυβέρνηση, γιατί πίσω μας η κοινωνία φλέγεται. Να σταματήσουμε να φορoλογούμε τους ίδιους και τους ίδιους. Είναι αβελτηρία το ότι δεν ελέγξατε τη φοροδιαφυγή".
Ορισμένοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζήτησαν ευθέως την συγκρότηση μίας κυβέρνησης με πρόσωπα κοινής αποδοχής ή εθνικής σωτηρίας, αλλά σε κάθε περίπτωση με την συναίνεση τουλάχιστον των δυο μεγάλων κομμάτων. Μεταξύ αυτών, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ο οποίος είπε στην τοποθέτησή του: "Ανασχηματισμός με πρόσωπα που να εμπνέουν εμπιστοσύνη. Έμπρακτη συναίνεση με τη συμμετοχή στο υπ. Οικονομικών υπουργών εμπιστοσύνης των συναινούντων κομμάτων. Μόνο έτσι θα έχει νόημα η συναίνεση".
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Έκτωρ Νασιώκας, επισημαίνοντας: "Υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αναληφθούν και να υπάρξουν παραιτήσεις. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και σωτηρίας τουλάχιστον από τα δύο κόμματα εξουσίας".
Πολλές αναφορές έγιναν από βουλευτές στον κόσμο που γεμίζει τις πλατείες, καθώς στο Ιντερνετ έχει ήδη ξεκινήσει καμπάνια για να συγκεντρωθούν οι αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα την ημέρα που θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το Μεσοπρόθεσμο. Ο Δημήτρης Καρύδης είπε πως "οι μισοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι σε κατάθλιψη και οι άλλοι στις πλατείες" και πρόσθεσε: "Δεν μπορούμε να πείσουμε τους ψηφοφόρους μας. Φανταστείτε μισό εκατομμύριο στην πλατεία και εμείς να ψηφίζουμε αμέριμνοι".
Ο Κώστας Γείτονας τάχθηκε κατά του δημοψηφίσματος και υποστήριξε πως η κυβέρνηση αντί να ενημερώνει προχωράει σε κατασταλτικά μέτρα και υπογράμμισε: "Δεν πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα γιατί είναι προθάλαμος εκλογών. Χάσατε το επικοινωνιακό παιχνίδι, γιατί αντί να ενημερώνετε τα ΜΜΕ κάνετε καταστολή όπως για παράδειγμα την επιστολή που έβγαλε το Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της Κυριακής".
Αίσθηση προκάλεσε η πληροφορία που μετέφεραν βουλευτές, ότι ο Απόστολος Κακλαμάνης υπενθύμισε ότι κάποτε αυτοί που κορόιδεψαν το λαό πήγαν στο Γουδί, ωστόσο ο ίδιος διέψευσε το συγκεκριμένο σχόλιο.
Πηγή MEGA 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011