Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Βενιζέλος: «Είναι απαραίτητα κι άλλα μέτρα...»


Τη λήψη ακόμη σκληρότερων μέτρων λιτότητας προανήγγειλε σε μια δραματική ομιλία χτες το πρωί στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος. «Ναι, θα πάρουμε κι άλλα μέτρα», ξεκαθάρισε. Μάλιστα, ένα από αυτά θα είναι η μονιμοποίηση του τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, που θα εισπράττεται τουλάχιστον μέχρι και το 2014, αντί της επόμενης διετίας, όπως είχε προαναγγελθεί αρχικά. Εντύπωση προκάλεσε κι άλλη μια η αποστροφή του κ. Βενιζέλου: «Ευτυχώς που έχουμε τεθεί υπό έλεγχο από την τρόικα, γιατί χάρη σε αυτό έχουμε αυτοέλεγχο», είπε ο υπουργός Οικονομικών.
«Παράγουμε ελλείμματα»
«Ψηφίσαμε το μεσοπρόθεσμο κι είμαστε υποχρεωμένοι να το εφαρμόσουμε. Ναι, πρέπει να πάρουμε συμπληρωματικά μέτρα, καθώς ορισμένα από αυτά που είχαμε πάρει είχαν μειωμένη απόδοση», επισήμανε ο κ. Βενιζέλος, κάνοντας λόγο για απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό, δυσβάστακτο δημόσιο χρέος και ελλειμματικό προϋπολογισμό. «Συνεχίζουμε να παράγουμε ελλείμματα και γι' αυτό αναγκαζόμαστε να εφαρμόσουμε ένα σκληρό πρόγραμμα που έχει θυσίες, και κυρίως θυσίες για τη νέα γενιά. Αυτό είναι το δράμα της χώρας. Δεν έχουμε καταλάβει ποιος είναι ο κίνδυνος να πάψει να λειτουργεί το σύστημα, η εθνική οικονομία. Με πόνο ψυχής περικόπτουμε το εισόδημα των νοικοκυριών. Η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν με την τρόικα είναι αναγκαία, προκειμένου να μην πάνε χαμένες οι θυσίες των πολιτών», πρόσθεσε, ενώ έκανε αναφορά και στις καταγγελίες για «μαγείρεμα» των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ. «Εμείς φταίμε για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος. Δε μας φταίει η διεθνής συνωμοσία, δε θα γίνει κανένα θαύμα να μας σώσει. Το θαύμα θα γεννηθεί εδώ», υποστήριξε. Ο κ. Βενιζέλος επιτέθηκε και κατά του Αντώνη Σαμαρά. «Δεν υπάρχει», υποστήριξε, «αμφισβήτηση της κυβέρνησης. Το δράμα της χώρας είναι ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση δημοκρατικά. Θα πάει ο κ. Σαμαράς στην ΕΕ να προβάλει τις ιδέες του. Να πάει, αλλά πρέπει να του δώσει εντολή ο ελληνικός λαός. Προς το παρόν έχει δώσει εντολή στο ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει μέχρι το 2013. Η ιστορία διδάσκει ότι αν και δημοκρατικά, πάρα πολλές φορές οι λαοί επιλέγουν το αδιέξοδο», συμπλήρωσε.
Το τέλος ακινήτων
Ο αντιπρόεδρος είπε ότι το τέλος που επιβλήθηκε στα ακίνητα είναι «βαρύ αλλά δίκαιο», αποτελεί μια μικρή φορολόγηση ενός συσσωρευμένου πλούτου και «πιάνει όλη την ακίνητη περιουσία, παράνομη και νόμιμη». Τόνισε ότι οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα αφορούν την περίοδο 2011-2014, «άρα συζητάμε για νέο πρόγραμμα», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι «δε θα θέσουμε σε κίνδυνο τη μοίρα της χώρας, γιατί θα διστάσουμε να κλείσουμε το έλλειμμα του 2011 ή του 2012 για διαφορά μισό τοις εκατό του ΑΕΠ».
Η ΝΔ
Σκληρότατη ήταν η απάντηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. «Αν η κυβέρνηση δεν μπορεί, να προσφύγουμε σε εκλογές. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, προσθέτοντας ότι λύση μπορεί να δώσει η ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά.
ΤΟ ΚΚΕ
«Ακούμε για ευθύνη που έχει ο λαός να υποταχθεί στη μοίρα του και στα μέτρα. Να γίνουμε δειλοί και μοιραίοι, να λέμε ναι και ποτέ όχι μας ζητά η κυβέρνηση. Η χρεοκοπία είναι πια αναπόφευκτη», είπε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία κάλεσε το λαό σε «πόλεμο» κατά της κυβερνητικής πολιτικής.
Ο ΛΑΟΣ
«Ακούσαμε μια διατριβή με πολλά μοιρολόγια, αλλά τίποτα επί της ουσίας», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, προσθέτοντας ότι «η χώρα είναι σε πτώχευση, αυτή είναι η αλήθεια». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζήτησε να μην εφαρμοστεί το τέλος ακίνητης περιουσίας. «Πηγαίνετε στο Πασαλιμάνι να μετρήσετε τα κότερα. Εχουμε σαν χώρα τα περισσότερα κότερα, γιατί όταν πέσατε σε επώνυμους κάνατε την πάπια», είπε χαρακτηριστικά.
Ο Α. Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει υφαρπάξει τη λαϊκή εντολή και δεν έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση γι' αυτά τα μέτρα. «Να αποφασίσει τάχιστα ο ελληνικός λαός για το μέλλον του», πρόσθεσε, ζητώντας εκ νέου εκλογές, ενώ για το τέλος μέσω ΔΕΗ είπε στον κ. Βενιζέλο: «Να κόψετε το ρεύμα σε όσους έχουν κλέψει 30 δισ. και δεν μπορείτε να τους τα πάρετε».

Agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011