Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

"Να δώσουμε συντριπτική απάντηση"


Το πατριωτικό καθήκον των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του, σε μια προσπάθεια να πετύχει τη συσπείρωσή τους και να τους πείσει για την αναγκαιότητα λήψης των πρόσθετων μέτρων που ανακοινώθηκαν.
"Ξέρω καλά ότι κανένας από εσάς δεν θα επιτρέψει να θέσουμε πλέον σε οποιονδήποτε κίνδυνο την εφαρμογή της συμφωνίας του Ιουλίου για την Ελλάδα. Να θέσει σε κίνδυνο, δηλαδή, όλες τις θυσίες που έκαναν μέχρι σήμερα οι Έλληνες πολίτες" είπε ο Γιώργος Παπανδρέου απευθυνόμενος στους βουλευτές.
Στην ομιλία του, που είχε έντονα συναισθηματικούς τόνους, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το "δήθεν πολιτικό κόστος" δεν έχει καμία σημασία μπροστά στο καθήκον απέναντι στη χώρα και ακολούθως κάλεσε τους βουλευτές να δώσουν μια συντριπτική απάντηση σε όσους αμφισβητούν και λοιδορούν τη χώρα.
"Θεώρησε ποτέ κανείς απ' όλους μας ότι το καθήκον μας απέναντι στη χώρα είναι λιγότερο σημαντικό από την προσωπική μας έδρα στη Βουλή; Πόσες φορές στην ιστορία της Ελλάδας δεν πολεμήθηκαν όσοι είπαν την αλήθεια, όσοι ενόχλησαν συμφέροντα, όσοι δεν χάιδεψαν αυτιά; Μπορεί να έχασαν ή να κέρδισαν εκλογές, να πέθαναν ακόμη και στην ψάθα, αυτοί όμως δικαιώθηκαν από την ιστορία" είπε ο πρωθυπουργός.
Και πρόσθεσε: "Την ώρα που ακούγονται φωνές που απροκάλυπτα λένε ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ, που πολλοί στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα ποντάρουν στην δική μας αποτυχία για να εκπληρώσουν τα δικά τους πολιτικά ή ακόμη και οικονομικά σχέδια, την ώρα που που βλέπουμε και στη χώρα μας κάποιοι κρυφά, άλλοι πιο φανερά, να επιθυμούν είτε τη χρεοκοπία είτε την έξοδό μας από το ευρώ (...) εμείς έχουμε χρέος να δώσουμε σε όλους αυτούς μια συντριπτική εθνική απάντηση. Να διαψεύσουμε τα φανερά και τα κρυφά σενάρια. Να αποδείξουμε ότι η Ελλάδα περνάει και θα περάσει τον πήχυ, όσο ψηλά κι αν αυτός ανεβαίνει. Και θα το καταφέρουμε".
Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι οι αποκλίσεις που πράγματι υπάρχουν σε σχέση με τους στόχους "δίνουν τροφή σε κάθε λογής δυνάμεις που θέλουν να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή των αποφάσεων του Ιουλίου, σε όλους όσοι εκτός Ελλάδας θέλουν να αμφισβητήσουν τον αγώνα που δώσαμε και δίνουμε, σε όσους αρέσκονται να καλλιεργούν και να αναπαράγουν κάθε τι που θεωρούν αρνητικό, έως βεβαίως και ρατσιστικά στερεότυπα για τη χώρα μας".
"Δική μας απόφαση -τόνισε- είναι να κλείσουμε όλες τις αποκλίσεις, και μαζί και όλα τα στόματα που λοιδωρούν. Αποκλίσεις μικρές σε μέγεθος, απολύτως ανεκτές σε άλλες εποχές, αλλά σήμερα δεν μποροούμε να επιτρλέψουμε σε κάνεναν να μας πει ούτε κουβέντα!".
Από το βήμα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου απευθύνθηκε στην ΕΕ, λέγοντας ότι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός έχουν επανειλημμένα δείξει τη βούλησή τους να αντιμετωπίσουν αποφασιστικά την κρίση και έχουν αναγνωρίσει με θάρρος τις δικές τους ευθύνες, καλώντας σε συνολική υπεράσπιση του ευρώ.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά το 2013, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, κατηγορώντας την ότι υπονομεύει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση.
Βενιζέλος για "νομισματικό πόλεμο"
Στήριξη των διαρθρωτικών αλλαγών ζήτησε από τους βουλευτές και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ απάντησε στην κριτική την οποία δέχθηκε από τον Ανδρέα Λοβέρδο στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο σε σχέση με την προ ημερών αποχώρηση της τρόικας από την Αθήνα, λέγοντας: "Δεν μπλοφάρει κανείς, ούτε θέτει σε κίνδυνο τη χώρα. Εάν νομίζει κάποιος ότι αυτές οι συζητήσεις είναι χαρτοπαικτικού χαρακτήρα, δεν έχει αίσθηση της σοβαρότητας των θεμάτων αυτών για τον Έλληνα πολίτη".
Παράλληλα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε πως αν χαθεί αυτός ο πόλεμος, θα αλλάξει πρόσωπο η χώρα και το συσσωρευμένο εθνικό κεφάλαιο θα απαξιωθεί, ενώ κάλεσε τους βουλευτές να προχωρήσουν γρήγορα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, μιλώντας για αναγκαίες αποφάσεις με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα σε ώρα κρίσιμη και ιστορική.
"Αυτός είναι ένας νομισματικός πόλεμος. Εάν κερδηθεί, οι πιο πολλοί θα θυμούνται μόνον τις θυσίες που έχουν υποστεί και θα μας καταλογίζουν το γεγονός ότι περικόψαμε μισθούς, συντάξεις ή ότι επιβάλαμε φόρους. Εάν χαθεί, η χώρα θα αλλάξει πρόσωπο, θα χάσει δεκαετίες δουλειάς και προόδου. Το συσσωρευμένο εθνικό κεφάλαιο θα απαξιωθεί. Και τότε δεν θα μιλάμε για πολιτικό κόστος, γιατί θα είναι πολύ μεγάλο το ιστορικό και εθνικό κόστος" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Τοποθετήσεις βουλευτών
Τον τόνο στις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που πήραν το λόγο στην Κ.Ο. έδωσαν οι αιχμές για την πολιτική των σκληρών μέτρων, αλλά και για το θέμα των δημοσίων υπαλλήλων που άνοιξε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ορισμένοι εστίασαν στην αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής.
Ο Δημήτρης Κουσελάς είπε "παίρνουμε από ανθρώπους που δεν χρωστάνε και όσους χρωστάνε δεν μπορούμε να τους πιάσουμε", ενώ η Κατερίνα Περλεπέ τόνισε ότι "δεν μπορεί να πληρώνουν διαρκώς οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι κι εμείς να συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση".
Πυρά, όμως, δέχθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος, με τον Ανδρέα Μακρυπίδη να τονίζει ότι "οι υπουργοί δεν είναι για να κάνουν διαπιστώσεις, αλλά για να είναι αποτελεσματικοί" και να προσθέτει: "Αυτά που λέγονται περί ενός εκατομμυρίου δημοσίων υπαλλήλων μας αδικούν όλους".
 
Σχόλια αντιπολίτευσης
Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε έντονα στην ομιλία του πρωθυπουργού, επιστρέφοντας τα πυρά στον πρωθυπουργό διά του εκπροσώπου της Γ. Μιχελάκη, ο οποίος δήλωσε: "Ο κ. Παπανδρέου, αφού με τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη πάγωσε ολόκληρη την κοινωνία, σήμερα πάγωσε και τους βουλευτές του. Δεν είναι και λίγο να ακούν από τον πρόεδρό τους να ομολογεί ότι 'η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός ζουν ένα καθημερινό δράμα, τα τελευταία δύο χρόνια'. Όσον αναφορά στα όσα μονότονα επαναλαμβάνει για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή, είναι κουβέντες της πεντάρας, που έχουν ως μοναδικό στόχο να φοβίσουν ακόμα περισσότερο τους Έλληνες".
"Ηρωισμός δεν είναι η εξόντωση του λαού για να σωθεί ο καπιταλισμός και η Ευρωζώνη και ας μάθει τουλάχιστον ο πρωθυπουργός ότι η ιστορία δεν υμνεί τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας, γιατί αυτή τη γράφουν οι λαοί όταν σηκώνουν το κεφάλι και παλεύουν για το δίκιο τους" σχολίασε το ΚΚΕ.

MEGA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011