Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Αρχειοθήκη ιστολογίου

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Έκτακτο έλεγχο στις φυλακές Δομοκού διέταξε ο ειδικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης με αφορμή επιστολή κρατουμένων


Έκτακτο έλεγχο στις φυλακές Δομοκού διέταξε ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Μ. Σκανδάμης, με αφορμή την επιστολή των κρατουμένων Παναγιώτη Αργυρού (αντιμετωπίζει πρωτόδικη καταδίκη) και του Γεράσιμου Τσάκαλου (υπόδικου), ως μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», με την οποία καταγγέλλουν ότι υποχρεώθηκαν με βία να υποστούν σωματικό έλεγχο από σωφρονιστικούς υπαλλήλους.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, οι κρατούμενοι της πτέρυγας Ε2 των φυλακών Γρεβενών αλλά και κρατούμενοι στις φυλακές Δομοκού απείχαν την περασμένη εβδομάδα από το συσσίτιο, ενώ σήμερα θα γίνει αποχή από το μεσημεριανό συσσίτιο και σε άλλες φυλακές (Τρίκαλα, Λάρισα, Γιάννινα).
Με επιστολές τους προς το υπουργείο Δικαιοσύνης καταγγέλλουν την άνανδρη επίθεση που δέχτηκαν στις 12 Σεπτεμβρίου οι Π. Αργυρού και Γ. Τσάκαλος από ομάδα ανθρωποφυλάκων, υπό τις εντολές του αρχιφύλακα Χρήστου Κλιαρη, ύστερα από την άρνησή τους να κατεβάσουν το εσώρουχο. Όπως αναφέρουν, τους ακινητοποίησαν, τους έσκισαν τα ρούχα και τους έστειλαν γυμνούς στο χώρο της έρευνας με απειλές και προσβολές. «Ενώ υπάρχουν τα τεχνολογικά μέσα για το σωματικό έλεγχο, η υπηρεσία των φυλακών επιμένει σαδιστικά να τσαλακώνει την αξιοπρέπεια των κρατουμένων μέσω της εξευτελιστικής μεθόδου "ξεγυμνώσου-σκύψε-βήξε"»,τονίζουν στις επιστολές τους. Σε άλλο σημείο αναφέρουν: «Έτσι σωφρονίζουν εδώ και χρόνια τους αξιοπρεπείς κρατούμενους -τους μη συνεργάσιμους. Το ότι είμαστε όμηροι στα κολαστήριά σας δεν σημαίνει ότι ο καθένας μπορεί να τσαλακώνει την αξιοπρέπειά μας».
Όπως έγινε γνωστό, μετά την επίδοση του κειμένου διαμαρτυρίας στη διεύθυνση των φυλακών Δομοκού, ο αρχιφύλακας, χρησιμοποιώντας ως μέσο εκβιασμού τις άδειες και τις αναστολές, ζητούσε από τους κρατουμένους που υπέγραψαν, να ανακαλέσουν.
Την έρευνα που διατάχθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης θα διενεργήσει το Σώμα Επιθεώρησης και Ελέγχου των καταστημάτων κράτησης.

Enet.gr

1 σχόλιο:

  1. Όποιος συνάδελφος κάνει την δουλεία του καταγγέλλεται ότι ασκεί βία.
    Παρόλα αυτά θα εξακολουθούμε να κάνουμε την δουλεία μας ανεξάρτητα με το αν αυτό ενοχλεί τους κρατούμενους προπαντός για την ασφάλεια των ίδιων των κρατουμένων.
    Άμεση και σωστή η αντίδραση του Υπουργείου διότι οι καταγγελίες θα πρέπει να διερευνώνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011