Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

'Έφυγε από τη ζωή ο Λεωνίδας Κύρκος.

 Έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες της Αριστεράς στην Ελλάδα αποτέλεσε ο Λεωνίδας Κύρκος, που με την διαδρομή του επηρέασε τις εξελίξεις στην νεότερη ιστορία της χώρας μας. Σίγουρα, με τον θάνατό του, η πολιτική σκηνή γίνεται φτωχότερη.

Νέστορας της Ανανεωτικής Αριστεράς, πάλεψε σε όλη του τη ζωή για τον κοινωνικό και δημοκρατικό εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας και την επούλωση των τραυμάτων του εμφυλίου.

O Λεωνίδας Κύρκος πίστευε στις συναινετικές συνθέσεις και διακρίθηκε για τη σταθερότητα στις απόψεις του με ήθος και πολιτικό θάρρος…

«Όσο γερνάω, γίνομαι περισσότερο ευσυγκίνητος. Μπορεί το κλάμα ενός παιδιού να με συγκλονίσει. Ένα λουλούδι. Ένα ποίημα. Για παράδειγμα, τώρα δεν μπορώ να συνοδεύσω ένα σύντροφό μου στον τάφο. Δεν μπορώ να βγάλω επιτάφιο λόγο. Δεν μπορώ να μιλήσω. Με πνίγει η συγκίνηση και αυτό με κάνει να ντρέπομαι», δήλωνε ο ίδιος στο περιοδικό «Κ» πριν από περίπου πέντε χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011