Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Γ. Πεταλωτής: Πρόκληση η επιστολή του Μητροπολίτη Αμβρόσιου


Αντιδράσεις προκάλεσε επιστολή του μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιου, με την οποία ζητά άδεια να επισκεφθεί τον πραξικοπηματία Ν. Ντερτιλή στον Κορυδαλλό και στην οποία περιλαμβάνονται και χαρακτηρισμοί όπως «πολιτικός κρατούμενος» και «γενναίος Έλληνας αδερφός».
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γ. Πεταλωτής, σημείωσε ότι αν και είναι δικαίωμα κάθε ιεράρχη να επισκέπτεται ένα κρατούμενο, «είναι πρόκληση να απευθύνεται ένα έγγραφο από έναν ιεράρχη, προς ένα υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας, η οποία έχει υποφέρει από τη χούντα και από όλες τις συνέπειες της δικτατορίας, για έναν πρωταίτιο της χούντας, τον κ. Ντερτιλή, με τέτοιους χαρακτηρισμούς».
«Νομίζω, ότι είναι πραγματικά απίστευτο, τουλάχιστον και είναι και προσβλητικό για τον αναγνώστη υπουργό», ανέφερε χαρακτηριστικά. Πρόσθεσε πάντως ότι η αίτηση δεν έχει απορριφθεί και πέραν της εγκρίσεως από το κατάστημα κράτησης, θα πρέπει να απαντηθεί η επιστολή του μητροπολίτη από τον υπουργό και να δώσει την έγκριση και το υπουργείο.
Εντονη ήταν και η αντίδραση της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία σχολίασε: «Δεν μας εξέπληξε η αίτηση του μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου να επισκεφθεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον Νίκο Ντερτιλή ούτε καν οι χαρακτηρισμοί του δολοφόνου του Πολυτεχνείου ως «πολιτικού κρατούμενου» και «πρότυπου ζωής».
«Είναι γνωστό ότι ο κ. Αμβρόσιος εχθρεύεται βαθύτατα την Δημοκρατία και θεωρεί χριστιανικό πρότυπο ζωής το μίσος, τον φανατισμό και την δολοφονική βία. Δεν χάνει άλλωστε ευκαιρία να μας τα υπενθυμίζει κάθε τόσο με παραληρηματικές δηλώσεις μισαλλοδοξίας», προσθέτει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011