Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

Τσεκούρι έως 35% στα ειδικά μισθολόγια – Το τελικό σχέδιο για τις μειώσεις


Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια με την κυβέρνηση να παρουσιάζει χτες στις συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες το σχέδιο της για το τελικό ύψος των περικοπών στα πλαίσια του νέου πακέτου μέτρων ύψους 11,5 δισ.

Καζάνι που βράζει είναι ο λεγόμενος σκληρός πυρήνας του κράτους καθώς είναι ιδιαίτερα σκληρές οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια που φέρεται ότι αποφάσισε η κυβέρνηση και παρουσίασε χτες ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας στους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ παράλληλα οι εργαζόμενοι των κατηγοριών αυτών θα χάσουν και τα επιδόματα Χριστουγέννων, Πάσχα και αδείας ύψους 1.000 ευρώ.

Ειδικότερα, ένστολοι, δικαστικοί, καθηγητές και γιατροί θα δουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά και μάλιστα αναδρομικά από 1ης Ιουλίου λόγω της κατάργησης των ειδικών μισθολογίων.  Η κυβέρνηση προκειμένου να απαλύνει το χάπι σχεδιάζει οι περικοπές να είναι κλιμακωτές, με τις μειώσεις να είναι μικρότερες σε όσους έχουν μικρότερες αποδοχές, όπως οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί και οι στρατιωτικοί. Μεγάλοι χαμένοι θα είναι οι δικαστικοί και οι αρχιερείς με τη μείωση να φτάνει στο 20%, ενώ στους υψηλόμισθους δικαστικούς η μείωση θα φτάσει το 35%.

Συγκεκριμένα, το βασικό σενάριο που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών έχει ως εξής:
Ένστολοι: Μείωση 6 ή 7,5% αναδρομικά από 1η Ιουλίου. Αν επιλεγεί η μεγαλύτερη μείωση (-7,5%) τότε στόχος της κυβέρνησης είναι να αυξήσει λίγο το επίδομα επικινδυνότητας. Οι ένστολοι θα δεχτούν και νέο πλήγμα το 2013, καθώς καταργούνται οι μισθολογικές προαγωγές στα Σώματα Ασφαλείας. Οι συνδικαλιστές υπολογίζουν ότι η νέα απώλεια θα φτάσει το 12%.
Δικαστικοί-Δικαστικοί-Αρχιερείς: Μείωση αποδοχών -20% κατά μέσο όρο. Οι υψηλόμισθοι δικαστικοί θα χάσουν έως και 35% του μισθού τους.
Καθηγητές ΑΕΙ/ΤΕΙ: Κλιμακωτές περικοπές από 5% έως και 30% για όσους λαμβάνουν πάνω από 2.500 ευρώ. Για παράδειγμα, σε όσους λαμβάνουν έως 1000 ευρώ το μήνα η μείωση θα είναι 5%. Κατά μέσο όρο όμως η μείωση θα αγγίξει το 17,5%.
Γιατροί ΕΣΥ:  Μείωση κατά 13% για όλους
Να σημειωθεί ότι εκτός από τις παραπάνω αιματηρές περικοπές, όσοι περιλαμβάνονται στα ειδικά μισθολόγια που καταργούνται θα χάσουν ακόμα 1.000 ευρώ λόγω της πλήρους κατάργησης των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

Οι ανακοινώσεις για τις τελικές περικοπές στα ειδικά μισθολόγια ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου καθώς οι αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων ήταν άμεσες. Οι δικαστικοί και οι αστυνομικοί απειλούν ανοιχτά με «λευκή απεργία» -ήδη ανακοινώθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στον Άρειο Πάγο- ενώ στα ΑΕΙ ετοιμάζεται απεργία μέσα στην Εξεταστική του Σεπτεμβρίου από τους καθηγητές.

Στο ΕΣΥ, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας την Τετάρτη από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011