Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

De Morgen: Η Τρόικα θέλει οι Έλληνες να δουλεύουν έξι ημέρες και 78 ώρες την εβδομάδα


«Τεκτονικές αλλαγές» στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα, στην κατεύθυνση της απορρύθμισης και της ελαστικοποίησης προσπαθεί να επιβάλλει η Τρόικα, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας De Morgen, το οποίο βασίζεται σε ελληνικά δημοσιεύματα.
Όπως αναφέρεται στο άρθρο της εφημερίδας με τίτλο «Οι Έλληνες πρέπει να δουλεύουν 6 μέρες τη εβδομάδα, 13 ώρες την μέρα» οι ειδικοί του κλιμακίου της Τρόικα που έχει έρθει στην Ελλάδα για να αξιολογήσουν την πορεία εφαρμογής του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος, ασκούν έντονες πιέσεις προκειμένου οι Έλληνες εργαζόμενοι να δουλεύουν περισσότερο και για τον λόγο αυτόν τάσσονται υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας.
Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ επικαλείται σχετικά δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Τρόικα ζητά αύξηση του χρόνου εργασίας κατά μία ημέρα, χωρίς οκτάωρο, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ώστε η εργασία να φτάσει -στο ανώτερο- στις 13 ώρες την ημέρα και στις 78 την εβδομάδα, αντί των 40 που ισχύουν αυτήν τη στιγμή.
Ακόμη, η Τρόικα φέρεται να ζήτησε από τον έλληνα υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τη μείωση τουλάχιστον στο μισό του χρόνου προειδοποίησης για την καταβολή του 50% της αποζημίωσης, που σήμερα βρίσκεται στους τέσσερις, πέντε ή και έξι μήνες ανάλογα με τα χρόνια προϋπηρεσίας, αλλά και την αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης κατά 2 χρόνια.
Καταλήγοντας, η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει στο αυριανό άτυπο Ecofin να παρουσιάσει στους εταίρους της ένα ολοκληρωμένο σχέδιο περικοπών.



 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011