Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πώς είδαν οι ξένοι την είσοδο του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση


Τα γαλλικά Μέσα Ενημέρωσης, στο σύνολό τους, αντιμετώπισαν με δυσπιστία την συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην μεταβατική κυβέρνηση συνεργασίας υπό τον κ. Λουκά Παπαδήμο.

Η γαλλική Le Monde αναφέρεται στην είσοδο του ΛΑΟΣ, λεγοντας ότι «το ακροδεξιό κόμμα που ιδρύθηκε το 2000 είναι το όχημα για να εισχωρήσει η ακροδεξιά για πρώτη φορά μετά το 1974 και την δικτατορία στην κυβέρνηση». Εξηγεί μάλιστα την παρουσία του ΛΑΟΣ αναφέροντας ότι «το ΛΑΟΣ έγινε ένας σημαντικός παίκτης στα ελληνικά πολιτικά δρώμενα, με την σταδιακή αποσιώπηση της ξενοφοβίας του ώστε να κερδίσει αξιοπιστία από τους πολίτες».

Η επίσης γαλλική «Le Figaro» αφιερώνει ολόκληρο άρθρο στην είσοδο του ακροδεξιού ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση. Και εδώ η εφημερίδα αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που ακροδεξιά μέλη συμμετέχουν σε κυβερνητικό σχήμα από το 1974. Στο άρθρο της η εφημερίδα παραθέτει πληροφορίες για τα μέλη του ΛΑΟΣ που συμμετέχουν στην κυβέρνηση με αρκετές λεπτομέρειες.

«Ο Μάκης Βορίδης, δικηγόρος ήταν μέλος της ακροδεξιού κόμματος ΕΠΕΝ που δημιουργήθηκε μετά την δικτατορία και είχε στενές σχέσεις με τον ακροδεξιό Γάλλο Jean-Marie Le Pen». Για τον Άδωνη Γεωργιάδη αναφέρουν ότι «εκτός από εκδότης αντισημιτικού βιβλίου είναι πλέον και Υφυπουργός Ανάπτυξης στον τομέα της Ναυτιλίας».

Η εφημερίδα συνεχίζει λέγοντας ότι το ΛΑΟΣ «κάλυψε ένα κενό στο πολιτικό σκηνικό που δεν είχε ως τώρα ακροδεξιά. Με ξενοφοβικά και αντισημιτικά σλόγκαν το ΛΑΟΣ πρώτα κέρδισε στις δημοτικές εκλογές (Αθήνα-Πειραιάς 2002) και μετά στις εθνικές (όπου στο πρώτο ψηφοδέλτιο του Γ. Καρατζαφέρη υπήρχαν και 4 νεο-ναζί). Ζητώντας αποδοχή το 2007 κατάφερε να περάσει το 3% και το 2009 το 5.63%. Τώρα έχει 16 βουλευτές».
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «από την αρχή της κρίσης το ΛΑΟΣ προσπάθησε να παρουσιάσει το προφιλ του συναδέλφου για το ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας πολλές κυβερνητικές αποφάσεις. Στην δημιουργία της τωρινής κυβέρνησης συνεργασίας ο Γ. Καρατζαφέρης έθεσε τρία βέτο : όχι άλλες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις και διατήρηση της εθνικής κυριαρχίας. Τέλος ο Καρατζαφέρης είπε όχι στην επιλογή Πετσάλνικου για την θέση του Πρωθυπουργού».

Την ίδια ώρα, μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου όπως ο Γερμανός σοσιαλιστής και επικεφαλής της ευρωομάδας του Σοσιαλιστικού Κόμματος κ. Μάρτιν Σουλτς και ο Γάλλος επικεφαλής των πρασίνων κ. Ντανιέλ κον Μπεντίτ έβαλαν στην άκρη τη διπλωματική γλώσσα όταν εκλήθησαν να εκφράσουν την άποψή τους για το ΛΑΟΣ.

Ο πρόεδρος της σοσιαλιστικής ομάδας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Γερμανός ευρωβουλευτής κ. Μάρτιν Σουλτς θυμήθηκε ότι είχε γνωρίσει τον κ. Γιώργο Καρατζαφέρη το διάστημα που ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν ευρωβουλευτής. "Το πνευματικό του ανάστημα είναι μάλλον περιορισμένο", υποστήριξε ο κ. Σουλτς και εξέφρασε την άποψη του ότι το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη πρέπει να εξαφανιστεί απ' την κυβερνηση και τη Βουλή.

Ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού κόμματος των πρασίνων κ. Ντανιέλ κον Μπεντίτ αναφερόμενος στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα υποστήριξε ότι "δεν είναι καλό πράγμα ούτε και χρήσιμο" και πρόσθεσε ότι είναι "το ίδιο όπως και στην Ουγγαρία που είναι πραγματικά καταστροφικό".

Ο πρόεδρος της ομάδας των ευρωβουλευτών που έχουν εκλεγεί με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα κ. Γιόζεφ Ντόουλ εκτίμησε ότι "αντιμετωπίζουμε μια δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα", για να προσθέσει : "Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πολεμάμε τον εξτρεμισμό, εφ' όσον υπάρχει".

ΘΕΜΑ.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011