Κοινωνική Προσφορά

Επιμονή στα Ελληνικά προϊόντα, μείωση 20% εισαγωγών ισοδυναμεί με κέρδος για την Ελλάδα 10 δις (fylakhkerkyras.blogspot.com) - 10 λεπτά από τον χρόνο σου δίνοντας αίμα βοηθάς και τον οργανισμό σου αλλά μπορεί να σωθεί και μία ανθρώπινη ζωή που το έχει ανάγκη. (fylakhkerkyras.blogspot.com)

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Οι δικαστικοί απάντησαν στον πρωθυπουργό


Άκαρπη απέβη η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης, Μ. Παπαϊωάννου, με τους εκπροσώπους όλων των δικαστικών ενώσεων, όπου όπως όλα δείχνουν δεν βρέθηκε λύση μεταξύ των δύο πλευρών.
Ο κ. Παπαϊωάννου ήταν σαφής και κατηγορηματικός όσον αφορά τις κινητοποιήσεις της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, τις οποίες χαρακτήρισε ωμή παραβίαση του συντάγματος και, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Έχω ξεκινήσει έναν γόνιμο διάλογο, τον οποίο θέλω να συνεχίσω. Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχει ωμή παραβίαση του Συντάγματος. Και αυτό δεν το διαπραγματεύομαι".
Ρήγμα φαίνεται ότι υπάρχει μεταξύ των δικαστικών του ελεγκτικού συνεδρίου και των δικαστικών του νομικού συμβουλίου του κράτους, οι οποίοι συμφωνούν μεν ότι μισθολογικά και θεσμικά δεν πρέπει να υπάρξει άλλη υποβάθμιση αλλά διαφωνούν κάθετα με τις κινητοποιήσεις που έχουν προκηρύξει οι συνάδελφοί τους των άλλων ενώσεων.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους είναι οι δικαστές της ποινικής και της πολιτικής δικαιοσύνης, ζητώντας παράλληλα συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τα μισθολογικά τους.
Την ίδια ώρα οι δικηγόροι αποφάσισαν να παρατείνουν κατά μια μέρα την αποχή τους, η οποία έληγε σήμερα, ενώ οι διοικητικοί δικαστές αποφάσισαν ημίωρη διακοπή από τα καθήκοντά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης έναντι των δικαστών.
Να σημειωθεί ότι οι δικαστές και εισαγγελείς κατεβαίνουν από τις έδρες τους στις 12 το μεσημέρι ενώ έχουν πει ότι από τις 7 Νοεμβρίου δεν θα εκδίδουν καμία απόφαση.
"Ακριβοπληρωμένοι, δημόσιοι υπάλληλοι"
Η συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους της δικαιοσύνης έγινε με αφορμή τα όσα είπε στη Βουλή ο πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή του ομιλία στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε τους δικαστές, δημόσιους υπαλλήλους και τόνισε χαρακτηριστικά: "Οι πολίτες θέλουν να δουν και τους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, να συνεισφέρουν και αυτοί επιτέλους στην εθνική προσπάθεια. Αν δεν κάνω λάθος είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι λειτουργοί του κράτους, περισσότερο και από τους βουλευτές, οι οποίο βουλευτές στα κάτω - κάτω επανειλημμένως αρνήθηκαν - και αυτό δεν το ξέρει ο πολύς κόσμος - αυξήσεις τα τελευταία χρόνια. Δεν αρνήθηκαν τις αυξήσεις οι δικαστές."
Ο ίδιος είπε πως ο λαός θα παλέψει την "οικονομική κατοχή" που αναφέρουν οι δικαστές αν και εκείνοι πληρώσουν τον οβολό τους και τόνισε: "Και όταν συμβάλλουν ουσιαστικά στο αίσθημα Δικαίου και δεν αφήνουν διάφορους, επειδή είναι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου, των μέσων ενημέρωσης ή των επιχειρηματιών, να μπορούν να ξεφεύγουν από τη Δικαιοσύνη με αρνησιδικία με αναβολές ή με άλλα τερτίπια. Κι εγώ απευθύνομαι στη μεγάλη πλειοψηφία εκείνων των δικαστών, που πιστεύουν στο αίσθημα Δικαίου, και όχι στους λίγους, οι οποίο παίζουν παιχνίδια με την τύχη της χώρας".
Απάντηση δικαστικών
Απάντηση στον πρωθυπουργό έδωσαν, με κοινή ανακοίνωσή τους το απόγευμα, οι τρεις δικαστικές ενώσεις, των δικαστών και εισαγγελέων, των εισαγγελέων και των διοικητικών δικαστών.
"Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες μειώσεις των καθαρών αποδοχών τους, οι οποίες ανέρχονται σε ποσοστό 40% περίπου. Συνεπώς έχουν καταβάλει όσο ουδείς "τον οβολό" τους και δεν "αποτελούν κατεστημένο που προσπαθεί να υπεκφύγει των υποχρεώσεών του" αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση των εκπροσώπων της δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΠΑΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Είπαν την αλήθεια χωρίς περιστροφές

Ομιλία του Μίκη Θεοδωράκη στα Προπύλαια 31-5-11

Συνταγματολόγος κ. Κασιμάτης στο Radio9.gr :

Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 1o μέρος Εξαπάτησαν Βουλή και Λαό 2o μέρος

Αγανακτισμένοι της Κέρκυρας 29/5/2011